توضیحات
بر اساس اعلامیه وزارت معارف افغانستان در ماه جون 2023، مقررات جدیدی برای تمامی نهادهای غیردولتی بینالمللی (INGO) از جمله Save the Children International اعلام شد که بر اساس آن تمامی نهادهای بینالمللی غیردولتی مکلف اند تمام فعالیت های که در بخش تعلیم وتربیه دارند به موسسات محلی داخلی که در بخش تعلیم و تربیه فعالیت دارند ، و در وزارت معارف ثبت و راجستر بوده و با شرایط و ضوابط وزارت متذکره مطابقت دارند واگزارکنند.
نتایج مورد انتظار
موسسه AABRAR برای بهترین دستاوردهای تحصیلی در ولایت کنر فعالیت های مختلفی را به پیش برده است که هدف از آن دستیابی به پیشرفت های بزرگ در عرصه تعلیم و تربیه از طریق فعالیت ها مشخص بوده است. این نهاد هماهنگی قوی را با جوامع محلی، ریاست معارف ولایت (PED)، مقامات مدیریت معارف ولسوالی (DED) و همکاران Save the Children International (SCI) انجام داده است.
در میان دستاوردهای کلیدی ما، یکی توزیع مؤفقانه مواد ضروری (کیت های شاگردان، کیت های معلم، کیت های حفظ الصحه) بود که شاگردان را با وسایل که برای یادگیری موثر نیاز دارند مجهز کرد.
برعلاوه، AABRAR پرداخت به موقع معاش معلمان را تسهیل کرده است.
همچنان، موسسه ابرار برای ایجاد یک محیط برای انکشاف مسلکی دوامدار معلمان، هر ماه حلقه های یادگیری معلمان (TLCs) را برگزار کرده است.
برعلاوه، AABRAR ورکشاپ های آموزشی مهم را برای معلمان و اعضای جامعه(Shura members) برگزار کرده است تا آنها را با مهارت ها و دانش لازم برای حمایت و نظارت بر صنوف آموزشی مجهز کند.
این تلاش مشترک نه تنها دسترسی به آموزش را بهبود بخشید، بلکه زمینه را برای توسعه پایدار هموار کرد.
از نظر زیربنا، AABRAR فعالانه روی بهبود تسهیلات بهداشتی و آموزشی کار کرده است و در حال حاضر اعمار شش تشناب جدید و بهبود تسهیلات بهداشتی در مکاتب را ادامه میدهد. نوسازی 30 صنف محلی (CBE) همچنان در حال جریان است تا شاگردان دسترسی به یک محیط تعلیمی مصون و بهتر را فراهم سازد.
نتیجه 1:
کودکان به خصوص دختران در حال حاضر برای ادامه تحصیل و باقی ماندن در محیط های آموزشی امن در مکاتب محلی ثبت نام می کنند.
نتیجه گیری 1.1:
بهبود زیرساخت های صنوف درسی محلی و مکاتب شبکه ای.
فعالیت 1.1.1.1:
تیم انجنیری AABRAR، در هماهنگی با ادارات آموزشی دولتی و SCI، ارزیابی های گسترده ای را برای SIP در هشت مکتب دولتی، که چهار مکتب در ولسوالی ناړي و چهار مکتب در ولسوالی دنگام است انجام داد است.
فعالیت :1.1.1.3 :
ماه می 2024: بعد از جلسه هماهنگی با کارمندان SCI در مورد ارزیابی نوسازی ۳۰ صنوف محلی و اعمار 6 تشناب تیم انجنیری به ساحه رفت AABRAR که تا حالا از 67 صنف محلی (35- ناړي و 32- دانگام) و 50 تشناب (25- ناړي و 25- دانگام) ارزیابی صورت گرفت.
در نتیجه، از 67 صنف محلی، مجموعاً 39 صنف درسی (23 ناړي و 16 دانگام) برای نوسازی انتخاب شده است و در مجموع 6 تشناب از 50 تشناب (3 ناړي و 3 دانگام) برای ساختن انتخاب شدند.
نتیجه گیری: در حال حاضر، پروسه نوسازی صنف های محلی و اعمار تشناب ها در حال جریان است.
پروژه فعلی GPE که ولسوالی های دانگام و ناړي را در ولایت کنر پوشش میدهد، تصمیم گرفته شد تا به AABRAR – مؤسسه توانبخشی و تفریحی دوچرخه سواری معلولین افغان که حضور جغرافیایی در این ولایت دارد و یک جزء آموزشی دارد، سپرده شود.
پروسه تحویل پروژه در پایان سال 2023 آغاز شد، جاییکه تمام صنوف CBE توسط تیم آموزشی AABRAR تصدیق شدند، اسناد لازم بررسی شدند، هماهنگی لازم با ریاست معارف و مدیریت های معارف ولسوالی های مربوطه انجام شد. این کار برای تسهیل تحویل پروژه آموزشی مطابق به سنت و فرهنگ جامعه انجام شد. پروسه تحویل دهی در 31 دسمبر 2023 تکمیل شد و این پروژه از جنوری 2024 توسط AABRAR تطبیق میگردد.
هدف
هدف این پروژه تأمین آموزش با کیفیت و مصونیت اطفال، ایجاد امنیت و رفاه برای دختران، پسران، خانواده های آنها و جوامع آسیب دیده از بحران و محروم از آموزش در ولایت کنر می باشد.
در ارتباط با این پروژه، 100 صنف محلی CBE در ولسوالی های دانگام و ناړي ایجاد شده است که 3200 شاگرد فعالانه در حال تحصیل هستند.
هر صنف توسط اساتید واجد شرایط و عالی تدریس میگردد که 80 استاد ذکور و 20 تن استاد اناث شامل تیم تدریسی میباشد. این صنف ها بشکل منظم توسط کارمندان محلی (5 مرد و 5 زن)، افسران آموزشی (1 مرد و 1 زن) و مربیان آموزشی (1 مرد و 1 زن) از صنوف مربوطه نظارت میشوند تا اطمینان حاصل گردد که تدریس و یادگیری با کیفیت دریافت میگردد. برعلاوه، شوراهای 300 نفری CEC ایجاد و آموزش دیده اند تا فعالیت های آموزشی را در قریه های مربوطه شان به صورت موثر نظارت و حمایت کنند.
مستفید شوندگان: جامعه میزبان
پایله ۱: اطفال، به ویژه دختران، در حال حاضر در صنوف محلی CBE ثبت نام کرده اند تا تحصیلات خود را ادامه دهند و در محیط تعلیمی مصون بمانند.
نتیجه گیری 1.2:
صنف های محلی میتوانند فضا تعلیمی مصون برای اطفال، مخصوصاً دختران باقی بمانند.
فعالیت :1.2.1.3
بعد از یک سلسله جلسات هماهنگی با هر رئیس معارف (DED) و مدیریت های ولسوالی ناړي و دانگام، تیم ما دو ورکشاپ آموزشی مهم را برای اعضای شوراهای محلی(CEC) با موفقیت برگزار کرد.
از 17 تا 18 جولای 2024: تیم GPE یک ورکشاپ آموزشی دو روزه را برای 150 اشتراک کننده مرد CEC در دارالعلوم ولسوالی ناری برگزار کرد. بعد از این، از 22 تا 23 جولای، این تیم یک ورکشاپ آموزشی دو روزه دیگر را برای 150 اشتراک کننده مرد CEC در لیسه پسران دانگام برگزار کرد.
اهداف آموزشی:
1. ایجاد آگاهی در مورد وظایف و مسؤلیت های اعضای شورای محلیCEC.
2. برای افزایش دانش اعضای شورای محلی CEC برای نظارت بر صنوف محلی (CBE).
3. ارتقای ظرفیت اعضای شورای محلی CEC، تا آنها بتوانند صنوف درسی را به صورت موثر نظارت و مدیریت کنند.
4. تجهیز اعضای شورای محلی CEC با مهارت های شناسایی و رسیدگی به موضوعات مرتبط به CBE در جامعه.
5. گزارش دادن مشکلات مرتبط به صنوف محلی CBE
فعالت ۱.۲.۱.۴:
په ناړي ولسوالۍ کې د ټولګیو په ساحه کې د بیرته ښوونځي ته د تګ کمپاین ترسره شو، چې له ۳۰۰ څخه زیاتو ځایي اوسیدونکو په کې ګډون وکړ. د کمپاین موخه دا وه چې په اړونده ټولنه کې د زدهکړې شاملیدو او ګډون ته وده ورکړي. کمپاین والدین او ماشومان په دې وپوهول چې زدهکړه، په ځانګړې توګه د نجونو لپاره، څومره مهمه ده. د ټولنې مشران هم په بحثونو کې ګډون وکړ ترڅو د زدهکړې ارزښت څرګند کړي او د زدهکړې د لومړیتوب لپاره کورنۍ وهڅوي. د دغو هڅو له لارې، کمپاین موخه لرله چې د زدهکړې لاسرسی زیات کړي او ټولنه پیاوړې کړي ترڅو د خپلو ماشومانو په راتلونکي کې پانګونه وکړي.
Dari
فعالیت :1.2.1.4 :
یک کمپاین بازگشت به مکتب در صنف در ولسوالی ناړي برگزار شد که در آن بیش از 300 باشنده محل اشتراک کردند. هدف از این کمپاین ترویج شمولیت و مشارکت آموزش در جامعه بود. این کمپاین والدین و اطفال را از اهمیت تعلیم و تربیه به ویژه برای دختران آگاه ساخت. بزرگان محل همچنان در بحث ها اشتراک کردند تا ارزش آموزش را برجسته ساخته و خانواده ها را تشویق کنند تا آموزش را در اولویت قرار دهند. هدف این کمپاین دسترسی به تعلیم و تربیه را افزایش و جوامع را توانمند سازد تا در آینده بالای اطفال شان سرمایه گذاری کنند.
نتیجه گیری 2: بهبود نتایج یادگیری شاگردان
نتیجه گیری 2.2:
برای معلمان باید با تدریس اساسی و منابع اضافی برای بهبود نتایج تعلیمی کمک فراهم گردد.
فعالیت 2.2.1.2:
یک ورکشاپ آموزشی شش روزه توسط AABRAR از 24 تا 29 جون 2024 برای معلمان در ولسوالی های دانگام و ناړي برگزار شد. اشتراک کننده گان 100 معلم (80 ذکور و 20 اناث)، 10 کارمند محلی (5 ذکور و 5 اناث)، یک آمر معارف (ذکور) و یک آمر معارف (اناث) بودند.
هدف از برگزاری این آموزش تجهیز اشتراک کننده گان با روش ها، تخنیک ها و مهارت های تدریس با کیفیت بود.
در این آموزش موضوعات مختلف از قبیل پیداگوژی، میتودولوژی، برنامه ریزی، دسپلین مثبت، مراقبت و ایمنی اطفال تدریس شد. قبل و بعد از شروع آموزش، یک امتحان برای بررسی سطح دانش اشتراک کنندگان اخذ شد.
این تیم سطح دانش اشتراک کنندگان را از طریق آزمون ها ارزیابی کرد و دانش اشتراک کنندگان از 70 تا 90 فیصد افزایش یافته بود.
در جریان آموزش، برای اشتراک کنندگان مواد غذایی، نان چاشت، مصارف ترانسپورت برای هر دو طرف و مواد نوشتاری فراهم گردید.
فعالیت 2.2.1.3:
حلقه تربیه معلم (TLC) برای 50 معلم (44 ذکور و 6 اناث) در ولسوالی دانگام و همچنان برای 50 معلم (36 ذکور و 14 اناث) در ولسوالی ناړي هر ماه انجام شده.
هدف این جلسات رسیدگی به موضوعات مهم در آموزش، کنترول غیرحاضر شاگردان، هماهنگی با اعضای محلی CEC، توسعه صلاحیت های شاگردان، و تمرکز روی تطبیق میکانیزم پاسخ دهی (FRM) بود. برعلاوه، این TLC بالای اهمیت انضباط مثبت، ایمنی اطفال، و استفاده موثر کتاب های اداری تاکید می کرد.
اشتراک کنندگان از تلاش های AABRAR در ایجاد چنین یک پروگرام مفید و موثر ابراز سپاس و قدردانی کردند و از دانش و همکاری های ارزشمند که در جریان این جلسات بدست آمده است قدردانی کردند.
مدت
January 2024 to Dec 2024
ولایت انتخاب شده
کونر
ولسوالی
دانگام وناری
دونر
مشارکت جهانی برای آموزش - بانک جهانی
Copyright 2024 AABRAR NGO. Powered By AryanIct